Laurus nobilis
  Bestellen
€ 670,00
Echte laurier hoogstam kopen

Laurus nobilis

Hoogstam met pyramidekroon 18/20cm stamomtrek - Stamhoogte 200cm - Potmaat 90 liter

€ 670,00

De Echte laurier (Laurus nobilis)

 

De echte laurier (Laurus nobilis) is een veelgebruikt kruid in diverse gerechten vanwege zijn sterk aromatische bladeren, die worden gekneusd voor een intensere smaak. Ideaal als deze plant in de buurt van de keuken staat!


Van het late voorjaar tot in de zomer bloeit de laurier met crèmekleurige/witte stervormige bloemen. Tegen de herfst ontstaan groene zaden die verkleuren naar paars/zwart.


De echte laurier kan uitgroeien tot een boom van meer dan 10 meter hoog. Deze hoogte zal de boom in ons klimaat echter niet halen. Het zal hier een mooi gevormde struik vormen van maximaal 3 tot 4 meter hoog. Een echte laurier kan snoei prima verdragen en hierdoor is het een makkelijke kuipplant.In de volle grond gedijt de echte laurier het best op een beschutte, zonnige plek. Langdurige strenge vorst kan echter schade veroorzaken, dus wordt aanbevolen de plant in een kuip te plaatsen en deze tijdens matige vorst op een koele plek binnen te zetten. In het voorjaar kan de boom weer buiten worden gezet.

 

Kortom: De echte laurier is een sterke kuipplant, maar kan met de juiste verzorging ook in de volle grond geplant worden.

Lees meer

Zelf uw echte laurier uitzoeken

Dat kan! Bezoek ons en aanschouw ons assortiment met eigen ogen!
Klik op contact voor onze openingstijden!

Ik bestel mijn echte laurier online, ontvang ik dan de boom die te zien is op bovenstaande foto?

Door de grote voorraad en kwaliteitscontrole van de OlijfboomSpecialist ontvangt u een kwalitatief en qua uiterlijk exact gelijkende boom!