Olijfboom Forma Toscana
  Bestellen
€ 529,00
Toscaanse Olijfboom

Olijfboom Forma Toscana

Meerstammig met paraplukroon hoogte 175/200cm excl. pot - Potmaat 120 liter

€ 529,00

Olea europea

 

Door ons geselecteerde meest winterharde en ziektebestendige olijfbomen uit de binnenlanden van Spanje waar een landklimaat heerst. Deze olijfbomen zijn zonder irrigatie op het land op eigen kracht groot geworden waardoor dit de meest winterharde en ziektebestendige olijfbomen zijn. Deze olijfbomen kunnen het Nederlandse klimaat daardoor uitstekend verdragen.

 

Met de prachtige wijde en hoge vertakkingen van deze olijfbomen onderscheidt de olijfboomspecialist zich van de massa. Deze olijfbomen zijn van ongekende kwaliteit en ondergaan strenge kwaliteitscontroles. Prachtige volle kruinen en zeer kwalitatief, gezond blad. Breng een bezoek aan onze kwekerij en overtuig uzelf!

 

De olijfboom is één van de oudste cultuurgewassen op aarde en vind zijn oorsprong in landen rond het Middellands Zeegebied.

 

Reeds duizenden jaren wordt de olijfboom verbouwd in het mediterrane gebied. Door de waardevolle vruchten (olijven) leent de olijfboom zich uitstekend voor de productie van olien en voedingsmiddelen. Door zijn grillige "looks" en zijn tijdloze uitstraling is een olijfboom een aankoop voor het leven. Niet voor niets zijn er olijfbomen met een leeftijd van meer dan 2000 jaar oud!

 

Karakteristiek bij olijfbomen zijn de knoestige, diep gegroefde stam en de weelderige, zilverachtige kruin. Bij jonge olijfbomen is de stam nog glad en grijs maar ieder jaar wordt hij donkerder, knoestiger en krommer. De bladeren zijn altijd groen en worden om de drie jaar vernieuwd.

 

De bladeren voelen leerachtig aan en doen door hun vorm en grootte denken aan wilgenbladeren. Ze zijn behaard aan de onderkant en zilvergrijs van kleur. Van april tot juni hangen kleine witte bloesems in trossen aan de takken van de olijfboom. Deze bloesems verspreiden een zoete en aangename geur. De vrucht van de olijfboom is een op een pruim lijkende steenvrucht met een dun vel en zeer olierijk vruchtvlees.

 

Vanwege de symboliek van olijfbomen (vrede, liefde en trouw) leent de olijfboom zich bij uitstek als geschenk bij geboorte, huwelijk of andere gelegenheden. Ook als aandenken aan een dierbare overledene heeft een olijfboom een waardevolle betekenis.

 

De olijfboom voelt zich niet alleen thuis in de mediterrane grond waar zijn oorsprong te vinden is. Ook in Nederland voelt een olijfboom zich thuis en kan bij een warme zomer zelfs vruchten voortbrengen!

 

Kortom: De olijfboom, een tijdloos pronkstuk in uw tuin!

Lees meer

Zelf uw olijfboom uitzoeken

Dat kan! Bezoek ons en aanschouw ons assortiment met eigen ogen!
Klik op contact voor onze openingstijden!

Ik bestel mijn olijfboom online, ontvang ik dan de boom die te zien is op bovenstaande foto?

Door de grote voorraad en kwaliteitscontrole van de olijfboomspecialist ontvangt u een kwalitatief en qua uiterlijk exact gelijkende boom!