Vijgenboom 'Forma Toscana'
  Bestellen
€ 355,00
Ficus carica meerstammig

Vijgenboom 'Forma Toscana'

Meerstammig hoogte 200/250cm excl. pot - Potmaat 90 liter

€ 355,00

De Vijgenboom (Ficus carica)

 

De vijgenboom (Ficus carica) komt van nature voor in het Middelands Zeegebied maar doet het ook heel goed in ons klimaat. 

 

De vijg is vooral decoratief door zijn wit/grijze bast en zijn grote, diepgroene, handvormige bladeren. Even een misverstand wegnemen: de vijg is geen vrucht; het is in feite een vlezige bloeiwijze. De vijg is pas na twee jaar rijp en lijkt een beetje op de vorm van een urn. De vijg is een lekkere delicatesse en is bij de meeste rassen rijp vanaf september t/m oktober.

 

Wanneer de Ficus carica word aangeplant kan dit het beste gebeuren in de volle zon of halfschaduw. Het snoeien van de vijgenboom kan in twee stadia's gebeuren, in de zomer om de (schijn)vruchtgroei te stimuleren en in de lente vooral voor de vormsnoei. Wanneer de Ficus carica niet word gesnoeid kan de boom tot wel 4 meter hoog worden en 6 meter breed. Tevens is een vijgenboom heel goed te leiden net zoals appels en peren.

 

Kortom: een zeer decoratieve boom die overal toepasbaar is.

 

 

Lees meer

Zelf uw vijgenboom uitzoeken

Dat kan! Bezoek ons en aanschouw ons assortiment met eigen ogen!
Klik op contact voor onze openingstijden!

Ik bestel mijn vijgenboom online, ontvang ik dan de boom die te zien is op bovenstaande foto?

Door de grote voorraad en kwaliteitscontrole van de OlijfboomSpecialist ontvangt u een kwalitatief en qua uiterlijk exact gelijkende boom!