Chinese waaierpalm

Chinese waaierpalm

A-kwaliteit veld gekweekt - 55/65cm stamhoogte - Potmaat 35 liter - Hoogte incl. pot 175/200cm


Trachycarpus fortunei

 

de chinese waaierpalm. Deze palm is de meest verkochte palm en niet ten onrechte, de palm kan een temperatuur van - 20 graden celciusverdragen.

 

Ook kwa ziekte en schimmelbestendigheid is de Trachycarpus fortunei de taaiste palm die er is.

 

Alle Trachycarpus fortunei palmen uit het assortiment van de Olijfboomspecialist zijn veldgekweekt, en grootgebracht in een landklimaat. Verwar onze kwaliteit niet met tuincentrumkwaliteit. Deze palmen worden veelal snel opgekweekt in kassen met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor deze palmen niet geschikt zijn voor plaatsing ins ons klimaat.

 

De Trachycarpus fortunei groeit van nature in het Himalayagebergte op betrekkelijk grote hoogtes.

 

De Trachycarpus fortunei groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is een oppervlakkig wortelende palm. Wanneer de palm word geplaatst prefereert hij het om goed gedraineerd geplaatst te worden.

 

De bladeren staan op stengels in waaiervorm en kunnen wel tot anderhalve meter breed worden. De palm zelf kan een hoogte bereiken van wel 9 meter.

 

Zijn vruchten zijn een lust voor het oog en bij een warme zomer kan de palm met gelige bloemen bloeien. Na de bloei vormen erzich donkerblauwe bessen in trosvorm.

Lees meer

Prijs

€ 149,00

  Bestellen Contact

Zelf uw palmboom uitzoeken

Dat kan! Bezoek ons en aanschouw ons assortiment met eigen ogen!
Klik op contact voor onze openingstijden!

Ik bestel mijn palmboom online, ontvang ik dan de boom die te zien is op bovenstaande foto?

Door de grote voorraad en kwaliteitscontrole van de olijfboomspecialist ontvangt u een kwalitatief en qua uiterlijk exact gelijkende boom!