De verzending van onze bomen

 

Het transport van alle onze bomen wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door een vaste externe transporteur. Doorgaans kan de door u bestelde boom de volgende werkdag worden uitgeleverd indien u voor 13.00 de bestelling heeft geplaatst. U kunt zelf tijdens de bestelprocedure aangeven op welke dag u de boom afgeleverd zou willen hebben. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij nog telefonisch contact met u op om de leverdag met u kort te sluiten om er zeker van te zijn dat u thuis bent. Ook wordt u nog een half uur voor levering door de chauffeur gebeld. daarlangs ontvangt u de avond voor levering een tack & trace bericht per email waarmee u de zending kunt volgen. 

 

Indien een boom niet op voorraad is, of de boom te hoog is om op een pallet door een externe transporteur geleverd te worden, zullen we deze met eigen vervoer komen uitleveren. Wanneer dit het geval is wordt dit op werkdagen binnen 24 uur met u gecomuniceerd. Er zal dan met u een nieuwe leverdatum worden besproken.

 

Mocht u niet akkoord kunnen gaan met deze nieuwe leverdatum, dan kunnen wij indien gewenst de order annuleren. Indien u vooraf heeft betaald, zal de betaling binnen 7 werkdagen worden teruggeboekt op uw rekening.

 

De transportkosten worden automatisch berekend in onze webshopmodule. De kosten bedragen € 55,- bij een besteding tot € 150,- aan bomen en grondstoffen. Vanaf € 150,- besteding zijn de bezorgkosten € 29,-.

 

Herroepingsrecht

 

Bij aankoop van producten heeft u een bedenktijd van 14 dagen. Dat wil zeggen, u kunt zonder opgave van redenen de koopovereenkomst ontbinden. Dit heet het herroepingsrecht. Dit gaat in op de dag na ontvangst van uw bestelde producten.

 

Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.

 

Tijdens deze termijn zult u wel zorgvuldig met de bo(o)m(en) om moeten omgaan. Indien de boom meer dan 5 dagen bij u staat zult u de boom ook moeten bewateren. Als U van het herroepingsrecht gebruik wilt maken, wordt er van u verwacht dat u het product met alle toebehoren zoals grondstoffen weer terug plaatst op de pallet waarop de boom geleverd was. U kunt hierna een mail sturen naar service@olijfboomspecialist.nl om de boom op te laten halen. U dient hier onderstaand document ingevuld aan toe te voegen, of dit in uw email te vermelden. Wij verzoeken u echter het formulier te gebruiken. U heeft na het verzenden van de herroeping 14 dagen de tijd om de producten te laten ophalen. De kosten voor het ophalen van een pallet zijn € 75,- incl. btw. Wij zullen met u in onderling overleg bepalen wanneer de zending opgehaald kan worden. Indien het product bij terugkomst schade heeft opgelopen, kunnen wij deze bij u in rekening brengen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. U kunt er ook voor kiezen zelf de producten terug te sturen en de kosten voor uw rekening te nemen. In dit geval zult u er wel voor zorg moeten dragen dat de producten (bomen) niet beschadigd bij ons aan komen. Indien u zelf de producten terug wilt sturen is het retouradres:

BotanicalGroup BV, De oude molen 10, 5825KA Overloon.

 

Indien u heeft gekozen voor levering en plaatsing van de boom door ons bent alleen gehouden eventuele inplantkosten, kraanhuur en transportkosten te betalen tot het moment van ontbinding.

 

Het aankoopbedrag incl verzendkosten zal zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na ontbinding aan u worden terugbetaald. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wel dient u uw herroeping binnen de herroepingstermijn naar ons te verzenden. U kunt hiervoor gebruik maken van onderstaand herroepingsformulier. U kunt gebruik maken van dit formulier, maar hiertoe bent u niet verplicht.

 

Download hier het formulier voor herroeping: