De verzending van onze bomen

Wij hanteren 2 manieren van levering:

1. EXPRES LEVERING : Op werkdagen besteld voor 13:00 de volgende werkdag geleverd. Uw bestelling wordt bezorgd op een pallet door een externe transporteur (Sanders Logistics te Uden). De kosten bedragen € 89,- bij een besteding tot € 300,- aan bomen en grondstoffen. Vanaf € 300,- besteding zijn de bezorgkosten € 69,-.

Uw bestelling kan op de door u gewenste werkdag worden bezorgd. Er kan de volgende werkdag worden geleverd indien u voor 13:00 bestelt. U wordt een half uur voor levering door de chauffeur gebeld. Ook ontvangt u de avond voor levering een track & trace bericht per email waarmee u de zending kunt volgen. De levering betreft "naast de vrachtauto gelost", maar indien de situatie het toelaat (verhard, breed genoeg, geen op- of afstappen) zal de chauffeur de pallet met een palletwagen tot achter in de tuin rijden. Wanneer u niet thuis bent zal er een nieuwe leverafspraak met u worden ingepland. Wanneer u een boom bestelt die hoger is dan 250cm zullen wij deze met eigen transport uit komen leveren: hierdoor kan de levertijd oplopen tot 1 week. In dat geval zal contact met u worden opgenomen over de gewenste en mogelijke bezorgdatum.

2. GELEVERD DOOR DE SPECIALIST : Uw bestelling wordt door de olijfboomspecialist geleverd binnen 2 weken. De kosten bedragen € 59,- bij een besteding tot € 300,- aan bomen en grondstoffen. Vanaf € 300,- besteding zijn de bezorgkosten € 39,-.

Wij nemen contact met u op om een bezorgafspraak te maken. Wij bezorgen uw bestelling met onze eigen transportdienst. U kunt hierdoor niet een specifieke bezorgdatum aangeven. Zodra de exacte bezorgdatum bekend is zullen wij u hierover informeren. De levering betreft "naast de vrachtauto gelost", maar indien de situatie het toelaat (verhard, breed genoeg, geen op of afstappen, en wanneer de grootte en gewicht van de boom het toelaat) zal de chauffeur de boom met een plantenkar tot achter in de tuin rijden.

3. GEPLAATST DOOR DE SPECIALIST : Werkuren a € 59,- incl. 21% btw worden berekend op basis van nacalculatie. Gemiddeld worden er 1,5 uur per plaatsing doorberekend afhankelijk van de exacte situatie op locatie. De transportkosten zijn € 65,- incl. 21% btw in Nederland en € 85,- incl. 21% btw in België en Luxemburg. De gemiddelde levertijd bedraagt circa 2 tot 3 weken.

 

Herroepingsrecht

Bij aankoop van producten heeft u een bedenktijd van 14 dagen. Dat wil zeggen, u kunt zonder opgave van redenen de koopovereenkomst ontbinden. Dit heet het herroepingsrecht. Dit gaat in op de dag na ontvangst van uw bestelde producten.

Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.

Tijdens deze termijn zult u wel zorgvuldig met de bo(o)m(en) om moeten omgaan. Indien de boom meer dan 5 dagen bij u staat zult u de boom ook moeten bewateren. Als U van het herroepingsrecht gebruik wilt maken, wordt er van u verwacht dat u het product met alle toebehoren zoals grondstoffen weer terug plaatst op de pallet waarop de boom geleverd was. U kunt hierna een mail sturen naar service@olijfboomspecialist.nl om de boom op te laten halen. U dient hier onderstaand document ingevuld aan toe te voegen, of dit in uw email te vermelden. Wij verzoeken u echter het formulier te gebruiken. U heeft na het verzenden van de herroeping 14 dagen de tijd om de producten te laten ophalen. De kosten voor het ophalen van een pallet zijn € 110,- incl. btw. Wij zullen met u in onderling overleg bepalen wanneer de zending opgehaald kan worden. Indien het product bij terugkomst schade heeft opgelopen, kunnen wij deze bij u in rekening brengen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. U kunt er ook voor kiezen zelf de producten terug te sturen en de kosten voor uw rekening te nemen. In dit geval zult u er wel voor zorg moeten dragen dat de producten (bomen) niet beschadigd bij ons aan komen. Indien u zelf de producten terug wilt sturen is het retouradres:

BotanicalGroup BV, De oude molen 10, 5825KA Overloon.

Indien u heeft gekozen voor levering en plaatsing van de boom door ons bent alleen gehouden eventuele inplantkosten, kraanhuur en transportkosten te betalen tot het moment van ontbinding.

Het aankoopbedrag incl verzendkosten zal zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na ontbinding aan u worden terugbetaald. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wel dient u uw herroeping binnen de herroepingstermijn naar ons te verzenden. U kunt hiervoor gebruik maken van onderstaand herroepingsformulier. U kunt gebruik maken van dit formulier, maar hiertoe bent u niet verplicht.

Download hier het formulier voor herroeping: