Nieuw

Het planten van een olijfboom

15 Juni 2024


We krijgen regelmatig vragen over het aanplanten van mediterrane bomen en dan met name olijfbomen. Het aanplanten van een olijfboom vergt aandacht en zorg, omdat er diverse aspecten zijn die van belang zijn.

Lees meer

Hoe maak ik mijn olijfboom winterklaar?

29 November 2023

We maken ons langzaamaan klaar voor de winterperiode en dit doen we dan ook met onze olijfboom.

Vrijwel al onze olijfbomen komen uit Spanje en krijgen daar te maken met allerlei weersomstandigheden. Zo hebben ze in de zomer de zeer warme temperaturen die we kennen zijn uit het zonnige Spanje, maar in de winter kan het ook daar behoorlijk vriezen.

Het onderhouden van mediterrane bomen tijdens het groeiseizoen.

27 Juli 2023

Vanaf het voorjaar tot en met het najaar is het belangrijk dat een mediterrane boom tijdig en voldoende water krijgt.
Het verschilt per boom hoe vaak en hoeveel liter water een mediterrane boom nodig heeft.
BELANGRIJK: Iedere keer dat je water geeft, dien je dit op een rustig tempo te doen. Je kunt dit het beste met een tuinslang of een gieter mét sproeikop doen.
Zeker niet direct een volle emmer erbij gieten!
In deze blog wil ik je uitleggen hoe vaak en hoeveel liter een mediterrane boom (ongeveer) nodig heeft.

Hoe verzorg je het voorjaarsonderhoud aan een olijfboom? In deze blog leggen we uit hoe je een olijfboom het beste kunt snoeien en welke andere aandachtpunten er zijn bij dit onderhoud.

24 April 2023

Het is belangrijk dat de olijfboom ieder jaar in het voorjaar van onderhoud wordt voorzien.
Bij dit voorjaarsonderhoud snoei je de olijfboom en geef je de boom voeding. Olijfbomen zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Voor kleine olijfbomen, olijfbomen in grillige vorm, Bonsai olijfbomen en Regionale olijfbomen kun je onderstaand snoeiadvies gebruiken. Het snoeien van een olijfboom in Pom-Pom vorm behandelen we daarna.

Een olijfboom kopen bij de Olijfboom Specialist

Waarom een olijfboom van de Olijfboom specialist? De Olijfboom specialist heeft door specialisatie en ervaring de mooiste winterharde olijfbomen en andersoortige mediterrane bomen. Door strenge selectie bij de kweek hebben al onze olijfbomen de mooiste vertakkingen tegen de beste prijs. Door gecontroleerde kwaliteit, gesorteerde winterharde rassen uit koudgelegen gebieden en eigen Spaanse plantages kunnen wij tot vijf jaar garantie verlenen op onze olijfbomen. Lees meer

Veilig betalen bij de Olijfboomspecialist

Natuurlijk betaald u bij ons snel en veilig.

iDeal Visa Mastercard Maestro PayPal Overboeking Rembours

Klantwaardering

Het is onze taak uw wens tot uitvoering te laten komen. Service is dan ook het geen wat bij de Olijfboomspecialist hoog in het vaandel staat. Dit alles tegen een zeer concurrerende prijs.

Weet wat u koopt, bezoek de Olijfboom Specialist

Waarom een olijfboom van de Olijfboom specialist? De Olijfboom specialist heeft door specialisatie en ervaring de mooiste winterharde olijfbomen en andersoortige mediterrane bomen. Door strenge selectie bij de kweek hebben al onze olijfbomen de mooiste vertakkingen tegen de beste prijs. Door gecontroleerde kwaliteit, gesorteerde winterharde rassen uit koudgelegen gebieden en eigen Spaanse plantages kunnen wij tot vijf jaar garantie verlenen op onze olijfbomen.

Bestel uw olijfboom of mediterrane boom veilig en snel via onze webshop

Bent u niet in de gelegenheid ons assortiment te bezichtigen bij onze vestiging in Overloon? U kunt ook online een olijfboom kopen! Bestel veilig en snel uw olijfboom of mediterrane boom met of zonder bijpassende plantenbak en benodigde grondstoffen via onze webshop! u bent dan verzekerd van een klasse A mediterrane boom welke snel bij u thuis kan worden afgeleverd. Uw bestelling kan de volgende werkdag worden geleverd indien u voor 14.00 's middags besteld. Het is ook mogelijk de door u gewenste leverdag aan te geven. Een olijfboom kopen? Ga naar ons assortiment en bestel uw olijfboom gemakkelijk en snel!

Top-service

Service en kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de olijfboom specialist. Wij plaatsen al onze olijfbomen en mediterrane bomen met speciale grondstoffen en substraten voor een optimale afwatering en voeding van uw olijfboom, vijgenboom of palm. Ook komen wij graag jaarlijks bij u langs om uw boom preventief te behandelen tegen alle mogelijke kwalen. Zo weet u dat uw olijfboom er niet alleen vandaag maar ook over 10 jaar gezond bijstaat. Een olijfboom kopen? Bezoek de Olijfboom specialist of koop uw olijfboom online - Uw mediterrane boom geleverd en geplaatst door de specialist.

Mediterrane showtuin

Bezoek ook onze showtuin om mediterrane tuin ideeen op te doen! Deze tuin is vrij toegankelijk, en u vindt hier een groot gedeelte van ons assortiment.

Klap in