Producten tonen


9 Producten

Granaatappelboom kopen

Winterharde Granaatappelboom (Punica granatum) kopen?

Bij de OlijfboomSpecialist bent u aan het juiste adres voor zeer kwalitatieve winterharde granaatappelbomen (Punica granatum). De OlijfboomSpecialist importeert granaatappelbomen uit Spanje.

De OlijfboomSpecialist heeft een zeer grote voorraad zodat het u aan keus niet ontbreekt.

Bekijk onderstaand overzicht voor de meest kwalitatieve granaatappelbomen met de mooiste vertakkingen tegen een vaste lage prijs. Alle bomen zijn gerangschikt op stamomtrek. De stamomtrek is namelijk gerelateerd aan de leeftijd van de boom.

 

Geen tijd om ons te bezoeken? Bestel uw granaatappelboom makkelijk, veilig en snel via onze webshop!

Klik op "Plaats in kruiwagen" bij de door u gewenste granaatappelboom (Punica granatum). Volg hierna een aantal eenvoudige stappen en u heeft uw granaatappelboom met of zonder bijpassende plantenbak en benodigde grondstoffen veilig en snel in huis! Uw bestelling kan de volgende werkdag worden uitgeleverd indien u op werkdagen voor 14.00 uur bestelt. Het is ook mogelijk de door u gewenste bezorgdag aan te geven.

 • Granaatappelboom

  Granaatappelboom

  20/30cm Stamomtrek - Hoogte inclusief pot 180cm - Pothoogte 32cm - Potdiameter 40cm

  € 175,00
    Bestellen
 • Tijdelijk niet beschikbaar
  Punica Granatum kopen

  Granaatappelboom

  30/40cm Stamomtrek - Hoogte incl. pot 180cm - Pothoogte 42cm - Potdiameter 55cm

  € 210,00
 • Granaatappelboom

  Granaatappelboom

  40/50cm Stamomtrek - Hoogte incl. pot 220cm - Pothoogte 48cm - Potdiameter 62cm

  € 325,00
    Bestellen
 • Punica Granatum kopen

  Granaatappelboom

  50/60cm Stamomtrek - Hoogte incl. pot 240cm - Pothoogte 55cm - Potdiameter 70cm

  € 375,00
    Bestellen
 • Granaatappelboom

  Granaatappelboom

  60/70cm Stamomtrek - Hoogte incl. pot 260cm - Pothoogte 60cm - Potdiameter 90cm

  € 440,00
    Bestellen
 • Punica Granatum kopen

  Granaatappelboom

  80/90cm Stamomtrek - Hoogte incl. pot 300cm - Pothoogte 80cm - Potdiameter 100cm

  € 975,00
    Bestellen
 • Granaatappelboom

  Granaatappelboom

  90/100cm Stamomtrek - Hoogte incl. pot 340cm - Pothoogte 80cm - Potdiameter 120cm

  € 1.375,00
    Bestellen
 • Granaatappelstruik kopen

  Granaatappelboom

  Struikvorm hoogte 200/250cm excl. pot - Potmaat 45 liter

  € 189,00
    Bestellen
 • Tijdelijk niet beschikbaar
  Granaatappelboom hoogstam

  Granaatappelboom

  Hoogstam 16/18cm stamomtrek - Stamhoogte 190cm - Potmaat 90 liter

  € 595,00

Verzorgingsinstructie Granaatappelboom

Punica Granatum

Waterhuishouding: Wanneer de granaatappelboom geplant is met hydrokorrels en mediterraan substraat, behoeft de granaatappelboom in het groeiseizoen (maart t/m oktober) 1 maal per week veel water! In de zomer kan dit bij droog en heet weer uitgebreid worden naar 2 maal per week. In de herfst is de watergift afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien het veel regent behoeft de granaatappelboom geen extra water. Indien het lang droog is mag er in de herfst nog enkele malen water gegeven worden. Natuurlijk is het moeilijk te zeggen hoeveel water er gegeven moet worden omdat granaatappelbomen in verschillende condities kunnen staan en er verschillende maatvoeringen granaatappelbomen zijn. Het is dan ook aan te raden om regelmatig de kluit te controleren of deze vochtig genoeg is. Dit kunt u doen door enkele centimeters aan mediterraan substraat langs de kluit weg te halen. Wanneer de grond te droog is kunt u de watergift verhogen. Staat de granaatappelboom te droog dan zal het blad geel worden en afvallen. Houdt er ook rekening mee dat wanneer een granaatappelboom is aangeplant in een plantenbak, deze meer water nodig heeft dan in de volle grond.

Bemesting: De speciale mediterrane grond van de OlijfboomSpecialist bevat voldoende voeding voor ca. 7 maanden (1 groeiseizoen). De volgende jaren kunt u de granaatappelboom voeden met speciale Osmocote voor mediterrane bomen. Deze mestkorrels zijn verkrijgbaar bij de OlijfboomSpecialist. Voor de dosering kunt u de instructie hiervan raadplegen.

Snoeien: Het is belangrijk uw granaatappelboom jaarlijks te snoeien. Zorg ervoor dat u enkele lange en verdichte twijgen in het voorjaar 30% worden teruggesnoeid, de granaatappelboom bloeit alleen op de uiteinden van nieuw gevormde uitgerijpte scheuten. De resterende jongere twijgen mogen in de daarna naar de gewenste vorm teruggesnoeid worden.

Ompotten: Wanneer u granaatappelbomen in een pot of plantenbak heeft staan zullen deze na een periode van 8 tot 10 jaar omgepot moeten worden. U kunt hiervoor dezelfde pot of plantenbak gebruiken. U dient de granaatappelboom uit de pot te halen. Hierna kunt u rondom 10 cm van de kluit af steken en de granaatappelboom opnieuw planten met hydrokorrels en mediterrane substraat.